Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder de meest gestelde vragen van onze klanten. Indien je vraag er niet bij staat, neem gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Sportlinkpress is een plugin gemaakt voor WordPress om je website te integreren met de data uit Sportlink. Sportlink is het systeem dat gebruikt wordt in Nederland door verschillende sportbonden om wedstrijden/leden/etc. te registreren. Door sportlinkpress is het mogelijk om de data zoals uitslagen, programma en wedstrijdinformatie te tonen op de website. 

Om Sportlinkpress te laten functioneren heb je de volgende dingen nodig:

  • Je club is van plan om een website te maken via WordPress (Een ander CMS zal niet werken);
  • Je club moet toegang tot Sportlink hebben;
  • Je club moet het pakket Club.Dataservice aangeschaft hebben;
  • Je club moet beschikken over een Client ID (te vinden in Sportlink);
  • Je club moet een licentiecode hebben voor Sportlinkpress (krijg je op het moment van aanschaf);

Het voordeel van Sportlinkpress is dat je zelf je eigen website kunt opmaken zoals je het wilt. Bij andere aanbieders van Sportlink-koppelingen zullen alle websites er hetzelfde uitzien. Hierdoor kun je je als club niet onderscheiden ten opzichte van anderen. Met een eigen WordPress website en een koppeling via Sportlink is dit echter wel mogelijk.

Je kunt uitsluitend betalen door middel van een iDeal of PayPal betaling. Aangezien Sportlink een Nederlands product is en in Nederland zowel iDeal als PayPal worden gezien als veilig betaalmiddel, is er voor gekozen om dit dan ook te omarmen. 

Sportlinkpress maakt gebruik van zowel bestaande als eigen gemaakte databases voor logo’s. Voor het voetbal zijn deze logo’s beschikbaar vanuit de bond. Voor de overige sporten helaas niet. Vandaar dat Sportlinkpress ervoor heeft gekozen om zelf een database op te zetten.

Bekijk de uitleg pagina hierover op onze website, en help bij het vullen van de databases van de verschillende sporten.